Yogamattespray med eteriske oljer

DIY Yogamattespray med eteriske oljer av lavendel, tea tree og villappelsin Wild Orange

Her deler jeg en genial oppskrift på en yogamattespray du kan lage helt selv med eteriske oljer. Ingen grunn til å kjøpe ferdige sprayer i dyre dommer, for denne kan du fylle på gang etter gang når den er tom, og finne din yndlingsduft.

Etter at jeg var på Yoga Teacher Training i Costa Rica i 2019 så har yogamatta mi vært helt slitt ut. Ja, det blir den etter en måned med 4 timer yoga om dagen!

Og jeg har brukt mannen min sin yogamatte siden, men nå var det altså på tide å investere i ny matte etter en graviditet og en kropp som vil i gang med mer yoga og bevegelse.

Så nå har jeg skaffet meg en ny yogamatte fra GoYogi (dansk merke). Og en ny matte fortjener en ny yogamattespray!

Kanskje du også har en ny yogamatte? Eller en «gammel» som trenger en rengjøring og oppfriskning? Matten kan godt vaskes etter hvert bruk, men i hvert fall ukentlig hvis den brukes nesten daglig eller månedlig hvis den brukes 1-2 x i uken.

Tidligere har jeg brukt eddik i min yogamattespray, men er egentlig ikke fan av duften. Så denne gangen ble det en ny oppskrift som jeg vil dele med dere. En helt naturlig og giftfri yogamattespray med eteriske oljer med en litt spesiell ingrediens.

Jeg bruker nemlig trollhasselvann. Hvis du heller vil bruke eddik eller sprit i sprayen din må du gjerne det, men dette ble en fantastisk utgave der duften fra oljene kan stråle.

Trollhasselvann er ikke direkte desinfiserende. Men det trollhasselvann kan er å nøytralisere duft som er fanga i matta di, samtidig som den er mildere mot huden enn eddik. Og den er mildt rensende. Den er også en viktig ingrediens for å blande ut de eteriske oljene så de ikke bare sitter på overflaten av vannet, og gjør at duften varer lenger.

Så har vi de eteriske oljene. Du kan egentlig velge de du liker, men gjerne se etter de som er rensende og gir en god duft.

Lavendel har rensende egenskaper og brukes ofte i rengjøringsprodukter – ikke kun for duften med for de desinfiserende egenskapene.

Tea Tree er en fantastisk olje til rengjøring, da den renser effektivt både for dårlig lukt og for bakterievekst på matta.

Wild Orange (villappelsin) har en energigivende duft og rensende egenskaper.

Yogamattespray med eteriske oljer av lavendel, villappelsin og tea tree olje for deg som gjør yoga

DIY Yogamattespray


5 dråper Lavendel
5 dråper Tea Tree *
5 dråper Wild Orange
0,5 dl Witch Hazel / Trollhasselvann
2 dl vann

Hell de eteriske oljene i en sprayflaske med Witch Hazel, og så topper du med vann. Spray over hele matten og tørk av med en klut.

*Tea Tree kan erstattes med Green Mandarin, Rosemary, Eucalyptus eller Niaouli.

Husk å bruke helt rene testede eteriske oljer. Vi bruker doTERRA, for da vet vi hvor oljene kommer fra, at de er helt rene og uten kjemikalier og at bøndene som dyrker dem rundt i verden får rettferdig betaling og behandles godt. Du kan bestille oljene dine her.

Jeg anbefaler å bruke en glassflaske eller en plastflaske beregnet til eteriske oljer. Du finner en lignende mist-flaske som den jeg har brukt her på MadeByMe.no

Du kan også bruke denne sprayen til å rense annet treningsutstyr, lekene til barna eller som en deilig duftende romspray!

Hva med holdbarhet? Disse ingrediensene blir ikke så lett dårlige, så denne kan vare i årevis. Men hvis du ikke bruker den opp på noen år, så har du slettes ikke gjort nok yoga (eller så er den super skitten!). 😉

DIY Yogamattespray oppskrift
Lager du denne sprayen? Del med oss hva du synes og gjerne del med en yogi som også trenger er ren og deilig duftende yogamatte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.