Bli kvitt uren hud naturlig med eteriske oljer

Har du eller noen du kjenner problemer med uren hud og har prøvd alt for å få det bedre?  Er du lei av å smøre på alle slags kremer og masker uten noen varig effekt?

skin-1Eteriske oljer har gitt mange mennesker en naturlig bedring av uren hud, og mange har blitt kvitt de helt. Når man går inn i årsaken til kvisene vil man finne en løsning som støtter kroppens funksjoner i stedet for å dekker over symptomene.

Uren hud er blitt en vanlig utfordring her i vesten, som både sjenerer og kan være ubehagelig og irriterende. Uren hud behandles ofte med harde kjemikalier og legemidler som ikke alltid har ønsket effekt. Det er til og med noen midler som kan skade fosteret om man bruker det som gravid (tretinoin). Jeg vil beskrive hvilke kosthold & livsstilsendringer som kan hjelpe – og til slutt hvilke eteriske oljer som kan brukes til å støtte huden og kroppen til å komme i balanse

Hva forårsaker uren hud?

Det skyldes altså ikke at man er urenslig, men har mer med hormoner og påvirkning utenfra, som stress, fet hud, overvekst av candida, og arvelige forhold. Arvelige forhold betyr ikke at man er dømt til å få det, men at man må jobbe litt hardere med kosthold og livsstil for å unngå uren hud.

Hva kan man gjøre med kosthold og livsstil?

d4f40b5046841b946c4d52e3a7aa314eUren hud kan også forårsakes av giftstoffer som hopes opp i kroppen, så en jevnlig rens/detox vil kunne hjelpe. Mange opplever at uren hud forsvinner når de går over til et kosthold uten raffinert sukker og prosessert mat (det gjelder også melk og frityrstekt mat), og heller spiser sunne, rene matvarer. En slik kostholdsendring vil ha gode helsegevinster på hele kroppen.

Hva om stress er årsaken? Det som vil kunne hjelpe er trening, ta pauser for å bruke dine kreative sider, gode søvnvaner, meditasjon, latter, et sosialt støttenettverk (venner, familie eller andre) og redusere stimulanser som koffein.

Fokuser på de organene som hører til der du har hudproblemer eller kviser. ^

Her er mine kostholdstips for å bli kvitt kviser, som kan følges delvis eller helt.

Organic-food_iStock_000017358071SmallVegansk: Kutt ut kjøtt, melk, ost osv. Spis økologiske rene råvarer, superfoods, ville planter, så mye frukt og grønt du vil. Kosttilskuddet LLV vil gi alle vitaminer, mineraler, omega og urter som trengs. Zendocrine olje og supplement.
Vanlig: Spis økologisk eller vilt kjøtt, mye grønnsaker og frukt, nattlysolje, superfoods, ville planter. Og kosttilskuddet LLV. Zendocrine olje og supplement.

«Jeg vil anbefale en kombinasjon av kosthold & livsstilsendring, og bruk av eteriske oljer.» – Elin Hemnes, Livsstils Coach

Det finnes mange forskjellige anbefalinger av eteriske oljer.

Her er det jeg ville gjort:

Washing faceRens morgen og kveld – med Dr. Bronners uparfymerte såpe  eller doTerras Clear Skin Face Wash. Du kan også gjøre oljerens med fraksjonert kokosolje som du masserer inn og forsiktig vasker bort med varmt vann på en klut.

For uren hud – Etter at huden er renset, påfør doTerra’s melaleuca, lemon eller Purify olje daglig. Fortynn med kokosolje etter behov. Eller for en veldig god blanding bruk doTerras Clear Skin Topical Blend roll on som inneholder en blanding av forskjellige oljer som bekjemper kviser.

For å gi næring og fuktighet til huden – påfør doTerra’s lavendel eller frankincense i ansiktet to ganger daglig for å roe ned huden, hele og forbedre arrdannelser. Du kan også lage din egen næringsgelé med 0,5 dl aloe vera gel, 10 dråper geranium, 10 dråper lavendel og 7 dråper lemongrass eller melaleuca. Dette kan da påføres på kvisene to ganger om dagen etter at huden er renset.

For å holde huden ren og motvirke utbrudd – Lag en sprayflaske med 50ml vann og 10 dråper enten doTerra melaleuca, lemon eller Purify olje. Denne sprayer du på huden gjennom dagen.

I tillegg:

  • Ta doTerra’s zendocrine supplement daglig (for utrensing av organene)
  • Drikk minst 2 liter vann daglig, gjerne med en dråpe av doTerra’s sitron, grapefrukt eller lime olje i hvert glass.
  • Tren så du svetter 20-30 minutter daglig.
  • Eliminer eller begrens raffinert sukker og prosessert mat.

Untitledggg

NB!  Du kan påføre en olje direkte på uren hud uten utblanding så lenge det er doTerra’s CPTG kvalitets oljer, men det er alltid en god ide å blande den ut med litt fraksjonert kokosolje. Rimeligere oljer kan ha tilsatt kjemikalier og urenheter, som vil skape mer irritasjon for huden. Fordi vi har forskjellige hudtyper kan forskjellige personer reagere forskjellig på oljene, så det kan være lurt å teste en olje på et lite område av huden først og vente 24 for å se om det er noen reaksjon (rødhet, utslett ol.). Det beste er å eksperimentere med forskjellige oljer og blandinger for å se hva som fungerer best. Noen oljer vil hele og gi næring til huden, mens andre oljer er antiseptiske og antibakterielle, så det er lurt med en kombinasjon av disse typene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Bli kvitt uren hud naturlig med eteriske oljer”