Start dagen med deg!

Skap din egen morgenrutine.

Jeg har laget en morgen-rutine som fyller meg opp, gir meg mer energi og fokus gjennom dagen. Livet mitt er helt annerledes nå, og jeg har gått fra overveldet og stressa til fredfylt og produktiv. Og jeg vil dele den med deg! 

Mange av oss er så travle at hele dagen vår går til å gi til andre. Spesielt som selvstendig er det lett å være «på» hele tiden. Jeg pleide å våkne opp på morgenen og sjekke meldinger og email som det første. Så var hjernen min allerede i gang med problemløsning, eller så skrev jeg et hurtig svar til personen på vei opp av senga. 

Alle planene jeg hadde skrevet ned dagen før var allerede glemt, og jeg hadde plutselig endret fokus til det som var kommet inn av spørsmål og forespørsler den dagen. Gjennom dagen jobbet jeg ufokusert, lett å distrahere, og hvis det hadde gått lang nok tid så måtte jeg jo sjekke meldinger igjen. Og så var det på den igjen med å svare på nye meldinger. 

Kvelder og helger var aldri helt fri, for det dukket jo alltid noe opp. Og det er alltid mer jobb man kan gjøre som selvstendig, til det punktet at du føler at det tar over deg og ditt liv.

Kanskje du kan kjenne igjen deler av dette? Hvordan vi lar sosiale medier og enkel kommunikasjon ta over livet vårt., uansett om du studerer, har fast jobb eller er selvstendig?

Jeg har transformert min hverdag sånn at jeg prioriterer meg selv. For deg er viktig. Og ja, det er helt lov! Det er viktig fordi vi trenger å være fylt opp selv for å gi mer til andre. Vi trenger å ta oss selv og vår helse; både fysisk, emosjonelt og mentalt alvorlig. Og jeg mener ikke seriøst alvorlig. Jeg mener gøy. Og at det er en prioritet. 

Jeg tror uansett hva du velger å gjøre med livet ditt så er det mer inspirerende for de rundt deg om de ser deg med overskudd, sprudlende og på din livs vei mot drømmene dine. 

Hva er en morgenrutine for meg?

En morgenrutine er din «hellige» tid med deg selv, der du skaper en avstand mellom deg selv og ditt arbeide (eller andre i livet ditt). Du skaper din dag med mening, med intensjon om hva du vil med denne dagen. Du forbereder deg selv til å være i en flyt og være produktiv i det du vil oppnå.

Du må starte et sted, så kanskje velg 2-3 ting du kan begynne med. Prøv å integrer det sammen med noe du allerede gjør, f.eks du pusser tenner, så kan du enkelt legge til å skrape tungen + bruke eteriske oljer som munnskyll. 

Min morgenrutine 

  • Takknemlighet når jeg våkner. Skaff deg en liten takknemlighetsbok du kan skrive i. Takknemlighet gir deg en positiv start på dagen og du vil oppleve at alt går lettere når du har fokusert på det som fungerer bra. Følelsen er viktig!
  • Puss tenner + skrap tungen. Etter en natt der kroppen reparerer og renser ut så ligger det et belegg på tungen. For å unngå å spise dette belegget til frokost kan du skaffe deg en tungeskrape (eller bruk en skje) så du kan skrape av belegget, pusse tennene, og så evt. gurgle med munnskyll som er laget av eteriske oljer.
  • Et stort glass med vann + eteriske oljer. Kroppen din trenger vann for å kickstarte organene på morgen. Legg til 1-2 dråper av en sitrusolje for å støtte leveren til utrensning. Mine favoritter er Lemon, Green Mandarin og Wild Orange. 
  • Diffuser på med oljer for å sette stemningen. Trenger du energi? Sett på Peppermint + Wild Orange. Trenger du jording: Sett på Balance + Green Mandarin.  Diffuseren påvirker hele familien, så du kan tilpasse til deres behov også. Når du skifter fokus til å starte arbeidsdagen, eller avslapning så kan du endre hvilken blanding du har i diffuseren. 
  • Meditasjon eller Journaling i 5-15 min. Det er viktig å ta seg tid til å se innover hver morgen. Om det bare er 5 minutter så kan det gir en utrolig effekt. Bruk gjerne en app til å meditere, min favoritt er Insight Timer. Eller skaff deg en Journal/bok du kan skrive tanker og følelser i. Hvis du ikke helt vet hva du skal så kan du bare sitte deg et sted i ro og fred og fokusere på pusten din i 5 minutter. Pusten har en effekt på nervesystemet og kan roe ned tankespinn og stress på noen få minutter.
  • Smør BALANCE oljen under føttene. En dråpe under hver fot er nok! Balance er med og balanserer kroppen og gir jording, litt som å gå barfot i hagen. Du må gjerne kombinere Balance med å gå i hagen. Ved å gå barfot i naturen får du ladet opp kroppen med negative ioner, som er som en reset for åfå kroppen til «nøytral». 
  • En sunn frokost! Jeg vokste opp på kneipp brød med skinke eller syltetøy og havregrøt med sukker og rosiner. Vi er alle forskjellige, men jeg tror at kroppen trenger gode næringsstoffer fra frukt og grønt. Jeg starter dagen med en grønn smoothie, gjerne med banan, spinat, selleri og frossen mango, vann som væske og med en dråpe Tangerine olje for smakens skyld. En sånn frokost for meg gir meg masse næring og energi. Det viktig å rotere de grønt man bruker, så det ikke bare blir spinat. 
  • Klar for mer? Hvis jeg vil gjøre mer så kjenner jeg etter hva jeg har lyst til. Ofte er det å komme ut i naturen og gå en tur, gjøre yoga, sette en intensjon for dagen eller trekke et kort fra en av mine favorittkort: Work Your Light, Soul Truth eller Magical Messages from the Fairies. 

Er du klar til å starte din dag med deg?

Del i kommentarfeltet hva du vil prøve ut i din morgenrutine! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.