Mindre stress med eteriske oljer 4


Gjennom min erfaring med eteriske oljer er stress og humør noe jeg har merket aller størst forskjell på når jeg bruker oljene. Kroppen vår skiller ikke forskjellige typer stress fra hverandre, så om vi står i kø i trafikken, løper et maraton, blir kjeftet på eller mister en kjær, så oppfatter kroppen det som stress og det går ut over kroppens organer og humøret vårt. Vi kan velge å ikke la stresset påvirke oss, eller i det hele tatt ikke stemple noe som stress, men det er utrolig godt å ha et verktøy som føles godt å bruke og som fungerer bra. Der kommer eteriske oljer inn

Er du anspent i nakken, har en stress hodepine eller magekrampe – vil du fort merke forskjell ved å påføre eteriske oljer. Past Tense blandingen i nakken eller tinningen, eller DigestZen for magekrampe. Du vil merke en umiddelbar forskjell på smerten og stresset.stressed-shutterstock

Jeg bruker oljene til å støtte meg i hverdagen. Jeg våkner opp på morgenen og påfører oljer, jeg bruker det gjennom dagen mens jeg jobber for å holde fokus og ikke bli stresset, jeg påfører på kvelden før jeg legger meg for å støtte optimal avslapping og søvn

Det er 3 måter å bruke oljene på:

zenbow-300x300– Aromatisk: Ved å bruke en aromalampe (diffuser) vil du spre de aromatiske komponentene effektivt, og de blir i luften opptil 4-5 timer. Derfor er dette en veldig effektiv måte å ta nytte av de aromatiske komponentene fullt ut. Hjernen vår og luktesansen er tett knyttet, og når vi lukter eteriske oljer vil hjernen gi et signal til kroppen om å slappe av. Du vil føle deg umiddelbart mer i ro og balanse. Oljene kan også hjelpe deg til å puste bedre og rense luften du puster inn.lavender-on-feet

– Topisk (på huden): Du kan påføre oljene rett på huden, f.eks under føttene, på reflekspunkter eller på øreflippene. Innen 30 sekunder absorberes oljene gjennom blodstrømmen og kommer seg rundt i kroppen der den trengs. Bruk intuisjonen når du smører oljer på huden, så lenge du unngår å få olje inni øyne, nese og ører.

event_21977453– Invortes: Du kan bruke doTerras oljer invortes (følg merkingen på produktet om du bruker andre merker). Du kan ta en dråpe under tungen, drikke oljen i vann, lage mat med dem eller bruke de som krydder / salat dressing. Det er også fint å bruke som et supplement i kapsler.

Hvilke effekter har eteriske oljer på stress?

– Balanserer humøret, avslapper kroppen og gir et skarpere sinn. I tillegg regulerer det blodsukkeret og forbrenningen.
– Bruk kun CPTG oljer (Sertifisert rene til terapeutisk bruk) fra doTerra. Det er de reneste oljene på markedet, som kan brukes aromatisk, topisk og invortes. Tror du meg ikke? Da har du ikke prøvd de. Send meg en melding for å få en gratis prøve! Oljene snakker for seg selv 😉

collection

Stress Less Kit
Balance – skaper en følelse av velvære og får deg til å føle deg i balanse. Jeg bruker en dråpe under føttene morgen og kveld, og føler meg mer jordet, med mindre tanker og usikkerhet.

Slim & Sassy – stabiliserer blodsukkeret, støtter optimal forbrenning og gir mindre sult. Alt dette gir stabilt humør, mer energi og mindre cravings. Noen dråper i vann flere ganger om dagen er supert, og hjelper også med detoxing og rense ut plaststoffer og kjemikalier vi får i oss gjennom miljøet. Et par dråper under tungen fungerer også bra.

Frankincense – Støtter immunsystemet, roer ned stress og anspenthet i kroppen. Kan brukes til å rense sår og kutt. Brukes også mot depresjon og Post traumatisk stress. Under føttene eller under tungen.

Vetiver – Veldig beroligende og avslappende. Balanserende og hjelper hjernefunksjonen. Også supert for ADD og ADHD, og generelt for å fokusere bedre. Denne bruker jeg på ryggen hver kveld før jeg legger meg.

In Tune – Hjelper deg til å fokusere og ikke føle deg overveldet av ting du skal gjøre. Hjelper til å få mer sunne tanker og en evne til å reagere bedre i forskjellige situasjoner.

Clary Calm – Balanserer hormoner, PMS, roer ned når hormonene tar overhånd. Også for å støtte binyrene og skjoldbruskkjertelen.

Wild Orange & Citrus Bliss – Løfter humøret. Påfør under føttene er i hendene (aromatisk) eller i en aromalampe.

Roman Chamomille & Serenity – Beroligende, avslappende, hjelper til å sove gjennom hele natten.


Detoxing og fordøyelse

– 60-85 % av immunsystemet vårt er basert på fordøyelsessystemet vårt

– Det er flere neurotransmittere i fordøyelsessystemet enn i hjernen (neurotransmittere  blir brukt for kommunikasjon mellom hjerne og kropp)

– Mangel på ernæringsopptak demper immunsystemet, humør og hjernefunksjon.

Næring og Livsstil

– Jeg bruker Lifelong Vitality Pack som mitt daglige funtament til god ernæring.

– Jeg spiser plantebasert, så mye vegansk og raw som mulig

30 dag fornyelse hvert kvartal anbefales for å støtte kroppens utrensing og ha rene organer som håndterer stress bedre. Tas sammen med et rent og sunt kosthold, nok søvn og fysisk aktivitet.

Skærmbillede 2014-09-10 kl. 09.30.24

 

 

10 steg til å balansere stress:

1) Finn ut hva som skaper stress i livet ditt. Tar du på deg for mye? Gjør du ting som gjør deg nervøs og stresset?

2) Lær å si nei! Ikke gjør mer enn det du har kapasitet for

3) Sett deg personlige grenser og hold deg til dem

4) Gjør livet ditt enklere og prioriter hva som er viktigst for deg

5) Detox livet ditt ved å bli kvitt det som ikke lenger tjener deg

6) Forbredre dine vaner: som sævn (få 7-8 timer), kosthold
(plantebasert kosthold gir både deg og miljøet mindre stress) og trening (beveg deg mer)

7) Eliminer koffein, sukker og alkohol, og andre stimulanter som gir  unødvendig stress for leveren din

8) Ta gode vitaminer, som Lifelong Vitality Pack, med omega 3 fettsyrer. Og gjør Lever Rens hver 3 måned (Zendocrine kapsler eller 30 dagers fornyelse)

9) Prøv kroppsøvelser som yoga, meditasjon og pusteøvelser
10) Bruk sertifisert rene terapeutiske oljer som Citrus Blitt, Lavendel, Frankincense, Roman Chamomille, Vetiver, Wild Orange, Balance, Clary Calm, In Tune og Slim & Sassy. Disse hjelper deg til å balanserer humøret, ha et rolig men skarpt sinn og stabiliserer humøret og blodsukkeret ditt.

Untitledggg

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 tanker om “Mindre stress med eteriske oljer