Bli kvitt kviser naturlig med eteriske oljer 3


Har du eller noen du kjenner problemer med kviser og har prøvd alt for å bli kvitt de?  Er du lei av å smøre på alle slags kremer, legemidler og masker uten noen varig effekt?

skin-1Eteriske oljer har gitt mange mennesker en naturlig bedring av kviser, og mange har blitt kvitt de helt. Når man går inn i årsaken til kvisene vil man finne en løsning som støtter kroppens funksjoner i stedet for å dekker over symptomene.

Kviser er blitt en vanlig hudplage her i vesten, som både sjenerer og kan være ubehagelig og irriterende. Kvisene behandles ofte med harde kjemikalier og legemidler som ikke nødvendigvis har ønsket effekt. Det er til og med kvisemidler som kan skade fosteret om man bruker det som gravid (tretinoin). Jeg vil beskrive hva kviser er og hvilke kosthold & livsstilsendringer som kan hjelpe – og til slutt hvilke eteriske oljer som kan brukes som naturlig behandling.

Hva forårsaker kviser?

Kviser er en forstyrrelse i hudens talgkjertler og utførselsgangene for talgen. Hvis det blir produsert for mye talg vil utførselsgangene frem til hudoverflaten bli tilstoppet og kan bli betent. Det kan bli til hudormer og utvikle seg videre til betente kviser og gi arr. Det skyldes altså ikke at man er urenslig, men har mer med hormoner og påvirkning utenfra, som stress, fet hud, overvekst av candida, og arvelige forhold. Arvelige forhold betyr ikke at man er dømt til å få det, men at man må jobbe litt hardere med kosthold og livsstil for å unngå kviser.

Hva kan man gjøre med kosthold og livsstil?

d4f40b5046841b946c4d52e3a7aa314eKviser kan også forårsakes av giftstoffer som hopes opp i kroppen, så en jevnlig rens/detox vil kunne hjelpe. Mange opplever at kvisene forsvinner når de går over til et kosthold uten raffinert sukker og prossesert mat (det gjelder også melk og frityrstekt mat), og heller spiser sunne, rene matvarer. En sli kostholdsendring vil ha gode helsegevinster på hele kroppen, ikke bare for å bli kvitt kviser.

Hva om stress er årsaken? Det som vil kunn
hjelpe er trening, ta pauser for å bruke dine kreative sider, gode søvnvaner, meditasjon, latter, et sosialt støttenettverk (venner, familie eller andre) og redusere stimulanter som koffein.

Fokuser på de organene som hører til der du har hudproblemer eller kviser. ^

Her er mine kostholdstips for å bli kvitt kviser, som kan følges delvis eller helt.

Organic-food_iStock_000017358071SmallVegansk: Kutt ut kjøtt, melk, ost osv. Spis økologiske rene råvarer, superfoods, ville planter, så mye frukt og grønt du vil. Kosttilskuddet LLV vil gi alle vitaminer, mineraler, omega og urter som trengs. Zendocrine olje og supplement.
Vanlig: Spis økologisk eller vilt kjøtt, mye grønnsaker og frukt, nattlysolje, superfoods, ville planter. Og kosttilskuddet LLV. Zendocrine olje og supplement.

«Jeg vil anbefale en kombinasjon av kosthold & livsstilsendring, og bruk av eteriske oljer.» – Elin Hemnes, Livsstils Coach

 

Det finnes mange forskjellige anbefalinger av eteriske oljer.

Her er det jeg ville gjort:

Washing faceRens morgen og kveld – med Dr. Bronners uparfymerte såpe  eller doTerras Clear Skin Face Wash

For å behandle kviser – Etter at huden er renset, påfør doTerra’s melaleuca, lemon eller Purify olje på kvisene daglig. Fortynn med kokosolje etter behov. Eller for en veldig god blanding bruk doTerras Clear Skin Topical Blend roll on som inneholder en blanding av forskjellige oljer som bekjemper kviser.

For å gi næring og fuktighet til huden – påfør doTerra’s lavendel eller frankincense i ansiktet to ganger daglig for å roe ned huden, hele og forbedre arrdannelser. Du kan også lage din egen næringsgelé med 0,5 dl aloe vera gel, 10 dråper geranium, 10 dråper lavendel og 7 dråper lemongrass eller melaleuca. Dette kan da påføres på kvisene to ganger om dagen etter at huden er renset.

For å holde huden ren og motvirke utbrudd – Lag en sprayflaske med 50ml vann og 10 dråper enten doTerra melaleuca, lemon eller Purify olje. Denne sprayer du på huden gjennom dagen.

I tillegg:

 • Ta doTerra’s zendocrine supplement daglig (for utrensing av organene)
 • Drikk minst 2 liter vann daglig, gjerne med en dråpe av doTerra’s sitron, grapefrukt eller lime olje i hvert glass.
 • Tren så du svetter 20-30 minutter daglig.
 • Eliminer eller begrens raffinert sukker og prossesert mat.

 

Untitledggg

NB!  Du kan påføre en olje direkte på kvisen uten utblanding så lenge det er doTerra’s CPTG kvalitets oljer. Rimeligere oljer kan ha tilsatt kjemikalier og urenheter, som vil skape mer irritasjon for huden. Fordi vi har forskjellige hudtyper kan forskjellige personer reagere forskjellig på oljene, så det kan være lurt å teste en olje på et lite område av huden først og vente 24 for å se om det er noen reaksjon (rødhet, utslett ol.). Det beste er å eksperimentere med forskjellige oljer og blandinger for å se hva som fungerer best. Noen oljer vil hele og gi næring til huden, mens andre oljer er antiseptiske og antibakterielle, så det er lurt med en kombinasjon av disse typene.

Kilder:
http://www.rolv.no/urtemedisin/sykdommer/kviser.htm
http://healingheartoils.blogspot.no/2012/11/acne-treatment-using-doterra-essential.html
http://doterrablog.com/in-the-clear-understanding-acne/ 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 tanker om “Bli kvitt kviser naturlig med eteriske oljer

 • Gunnar Westrheim

  Har sett en av oljene (Doterra) deres mot insektet «Flott». En dråpe med olje over flotten og 20 sekunder etter slipper insektet og kryper f vekk.
  Kan dere finne ut noe mer om dette.

  • Elin Innleggsforfatter

   Hei Gunnar

   Det anbefales ikke å bruke eteriske oljer til å la flåtten slippe. Den kan spy i blodstrømmen, som kan være veldig farlig. Vet at videoen som er ute og går oppfordrer til dette, men det kan jeg ikke anbefale.

   Anbefales å fjerne på vanlig måte med pinsett, drei om for å fjerne den, og så dryppe oljer i der flåtten har vært for å desinfisere.

   Det finnes også mange gode oppskrifter for å unngå å få flått på seg. Denne kan smøres på områder som kan være utsatt, også på dyr.

   Lemongrass, Eucalyptus og evt blandingen TerraShield kan være god for dette.